Uvriježena gledišta

1. Potreban je prostor za bazen.


 Tvrtka za bazene Waterair nudi brojne modele i veličine bazena.. Možete jednostavno postaviti bazen na malom, kosom ili nepristupačnom terenu. U tvrtki Waterair uvijek Vam stoji na raspolaganju osobni savjetnik za pružanje informacija.
2. Bazen troši puno vode.


 Pravilno održavan bazen ne zahtjeva godišnje pražnjenje. Osim toga, kišnica je prirodna i besplatna. Potrošnja vode povezana je s vrstom rubnjaka bazena. Studija FPP pokazuje da godišnja potrošnja vode od 1,35 milijuna obiteljskih bazena koji se nalaze u Francuskoj, predstavlja 0,05% nacionalne potrošnje vode (70% vode se koristi za poljoprivredu).


3. Bazen je opasno mjesto za djecu.


 Zakon izdan u Francuskoj 3. siječnja 2003. propisuje izradu standardiziranog sigurnosnog sustava kako bi se spriječila opasnost od utapanja djece mlađe od 5 godina. Budnost roditelja i dalje ostaje najbolji sustav sigurnosti.
U 2010. u Francuskoj je nažalost zabilježeno 7 smrti djece utapanjem od 1.538.000 privatnih bazena. Ovaj broj se smanjuje: u 2000, bilo je 32. Omjer utapanja djecu mlađe od 5 godina u obiteljskim bazenima u posljednjih ja 10 godina manji za 4 puta.
Na kraju krajeva, bazen je savršeno mjesto za naučiti plivati ​​jer ispunjava sve uvjete za ​​prvo plivanje: nema valova, nema morskih struja, čista voda, topla voda …

4. Potrebna je građevinska dozvola za bazen.


 Izgradnja bazena podliježe različitim urbanističkim propisima. Bazeni veličine do 100m² smatraju se jednostavnim građevinama i za njih nije potrebno ishoditi dozvolu. Vaš savjetnik u tvrtci Waterair može odgovoriti na pitanja u pogledu toga, slobodno mu se obratite.


5. Potrebno je dosta vremena za pravilno održavanje bazena.


 Održavanje Vašeg bazena izravno ovisi o njegovom okruženju (popločavanje, biljke) i njegovom sustavu filtriranja. Bazen zahtijeva temeljito čišćenje i održavanje u trajanju od oko 30 minuta tjedno. Naši Vam savjetnici uvijek stoje na raspolaganju za odabir najboljeg rješenja za vašu situaciju.6. Održavanje bazena je skupo.


 Troškovi održavanja ovise o površini bazena, njegovoj dubini te o tome jeli grijan ili ne. U svakom slučaju bazen košta svega nekoliko eura na dan. Naš savjetnik može Vam pružiti specifične smjernice za Vašu situaciju.7. Bazen nije ekološki.


 Zadužili smo tvrtku Smyoe, specijaliziranu tvrtku za mjerenje emisija CO2, za studiju izračuna emisija CO2 koje proizvodi konstrukcija bazena Waterair. Rezultati su izvrsni. Izgradnja bazena proizvede emisije manje od 15-dnevnog putovanja za 4 osobe u Egipat (iz Pariza).
Korištenje bazena na godišnjoj razini (struja, proizvodi za održavanje ...) predstavlja oko 1,2% prosječne godišnje emisije CO2 francuskog domaćinstva, što je otprilike kao jedan odlazak/povratak zrakoplova iz Pariza u Nantes za jednu osobu u ekonomskom razredu (izvor FPP).
Bazen i ekologija nisu međusobno isključivi, baš nasuprot. Smisao bazena još više dobiva na snazi ako se uzme u obzir cijena putovanja u odnosu na kućnu zabavu!

Zatražite
besplatan katalog
BESPLATNO
Personalizirana studijaZatražite provedbenu studiju, besplatnu i personaliziranu

Zatražite Vaš BESPLATNI katalog bazena

Treba ispuniti sva polja